Du er her : Forsiden » Administrer indhold
    Udskriv denne side...

Administrer indhold

GuppY fungerer takket være de nyeste webteknologier.

For at forstå, hvordan det virker, lad os gå lidt tilbage og gå tilbage til at oprette en traditionel webside.

På en klassisk webside skriver vi tekst, hvori vi indsætter HTML-tags (til Hyper Text Markup Language), som fortæller browseren (f.eks. Firefox, Opera, Chrome, Safari eller Internet Explorer), hvordan de forskellige elementer (tekst) skal placeres og formateres , billeder, links osv.) på siden.

Så skal du manuelt linke de forskellige sider på et websted til hinanden via links. Og med hver ændring af gengivelsen af ​​dit websted, skal du gå tilbage til alle siderne... Det er besværligt og kedeligt, og der bliver hurtigt brugt mere tid på at styre formateringen end indholdet!

Nu findes der fulde webprogrammeringssprog, der giver dig mulighed for at administrere internetindhold som ethvert program, der kører på din pc.
 

GuppY bruger det mest udbredte programmeringssprog, nemlig PHP (som står for Hypertext PreProcessor).

Princippet i GuppY er som følger: Indholdet er adskilt (lagret i en "tekst"-database) fra formateringen (administreret af det sæt PHP-scripts, der udgør GuppY). Deraf navnet CMS (for Content Management System, dvs. "Management System - Dynamic - Content in French").

Kort sagt, alt du skal gøre er at indtaste oplysningerne i de relevante sektioner (artikler, nyheder osv.) via en administrationsgrænseflade (det lille "Admin"-ikon øverst til højre på skærmen giver dig adgang til det) og GuppY tager sig af den komplette administration og præsentationen af ​​disse oplysninger i henhold til klik fra de besøgende, der kommer til dit websted.

Da HTML-kode er tilladt, er det muligt at bruge hvilke HTML-tags du ønsker (IMG, A, B, I, U osv.) i artikler, links, nyheder mv. Kontroller altid, at disse tags ikke negativt forstyrrer driften af ​​webstedet.


Bemærk: Besøgende på dit websted kan selv poste nyheder, blog kommentar, beskeder i gæstebogen eller forummet.
Brugen af ​​HTML-tags er lidt mere begrænset for dem, for at undgå enhver funktionsfejl på webstedet tillader editoren dem at bruge de mest almindelige tags.


Du har 5 mapper til at placere specifikke objekter (via "Filer"-ikonet):

  • /file: for at sætte downloadfilerne. Du tilføjer derefter et link til en fil via følgende HTML-tag: [A HREF="file/fichier.ext"]texte[/A] (erstatter [ og ] med < og >).
     
  • /img: for at sætte baggrundsbillederne, logoet på dit websted og alle de billeder, du ønsker at dekorere dit websted med. Du vil derefter henvise til et billede via følgende HTML-tag: [IMG SRC="img/image.ext"] (erstatter [ og ] med < og >) .
     
  • /photo: for at sætte billederne af diasshowet. Du skal aktivere denne tjeneste i admin/config-tjenester og derefter i admin/fotos, klik på Tilføj et billede, og start igen for hver tilføjelse af billede.
     
  • /pages: for at sætte specifikke HTML- eller PHP-sider. Du vil derefter kalde en side via følgende HTML-tag: [A HREF="pages/page.ext"]texte[/A] (erstatter [ og ] med < og >) .

      
    En anden vigtig mappe er til stede for at styre aspektet og indretningen af ​​dine sider, det er mappen /skins, som indeholder de forskellige skins i GuppY 6-pakken, og du kan tilføje nogle.

Oversat til Dansk af MicCo for www.FreeGuppY.dk


Oprettelsesdato : 29/06/2020 @ 20:44
Kategori : Præsentation - GuppY 6
Side læst 1826 gange